Φωτογραφίες
Παραδοσιακό Καφενείο «Ο Εξώστης του Στέφανου»

ΚΑΠΕΣΟΒΟ- ΖΑΓΟΡΙ«Ο Εξώστης του Στέφανου» είναι ένα παραδοσιακό καφενεδάκι έτοιμο να σας υποδεχθεί στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του με την καταπληκτική θέα, που βλέπει σε παρακλάδι της χαράδρας του Βίκου, σε άγρια φύση, στο όρος Μιτσικέλι και σε άλλα χωριά του Ζαγορίου. Σε αυτό το μαγευτικό περιβάλλον θα απολαύσετε το ντόπιο τσιπουράκι, πολλά ποτά και αναψυκτικά, τσάι του βουνού, γλυκά και λικέρ σπιτικά, ελληνικό καφέ συνοδευόμενο με λουκουμάκι, πολλών ειδών καφέδες, μεζεδάκια και άλλα.

Βρίσκεται υπερυψωμένο στην πλατεία του χωριού και μέσα στο πετρόχτιστο με καμάρες καφενεδάκι θα δείτε τη μεγαλύτερη στέρνα του χωριού και όλου του Ζαγορίου. Η στέρνα είναι χώρος αποθήκευσης βρόχινου νερού και χιονιού, που ήταν πόσιμο εν καιρώ ξηρασίας. Είναι χτισμένη πριν 400 χρόνια περίπου, έχει βάθος 14,5 μέτρα και το εσωτερικό της είναι φτιαγμένο από υλικό εκείνης της εποχής το λεγόμενο κουρασάνι (αποτελείται από: ασπράδια αυγών, τριμμένο κεραμίδι, άμμο από ποτάμι και ασβέστη). Είναι αυθεντική και βλέποντάς την γυρίζετε 400 χρόνια πίσω.

Το καφενεδάκι είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Το χειμώνα είναι ανοιχτό το Σάββατο, την Κυριακή και τις γιορτές.

Σας περιμένουμε!

Θα ενθουσιαστείτε και θα φύγετε με τις πιο καλές εντυπώσεις!!!!!!
               
NewsLetter
Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας στείλτε μας το e-mail σας

Πληροφορίες
Χρήστες On-line: 9Weather by Freemeteo.com
 
Copyright © 2014 - Design by eurofasma.gr - Foto & Internet Services
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.