Φωτογραφίες
"ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ"

Στο Καπέσοβο, λίγα μέτρα πιο πέρα από την πλατεία του χωριού στη βάση της Γραδίστας, βουνό, στο οποία υπάρχουν ακόμη ίχνη αρχαίων τειχών, βρίσκεται ο παραδοσιακός Ξενώνας «Τερψιχόρη». Πρόκειται για ένα παλιό Αρχοντικό που αναπαλαίωσε με πολύ μεράκι και σεβασμό στην παλιά αρχιτεκτονική και το περιβάλλον η οικογένεια του Στέφανου Τζούφη.

Ο  Ξενώνας διατηρεί την εξωτερική του όψη. Το κτίριο είναι πέτρινο, διώροφο,  όμορφα κτισμένο, με εξωτερική πέτρινη σκάλα. Έχει μεγάλη αυλή με πλακόστρωτο.
Τα δωμάτια είναι μεγάλα, ηλιόλουστα, με ωραία και μεγάλα μπάνια,τηλεόραση, κουρτίνες χειροποίητες με παλιά ζαγορίσια σχέδια . Σχεδόν όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι.
Στο ισόγειο βρίσκεται ο χώρος υποδοχής, ο οποίος έχει χρωματιστό ξύλινο ταβάνι, ξύλινο πάτωμα και τζάκι. Δεξιά από το χώρο υποδοχής  βρίσκεται ένα δωμάτιο, το ματζάτο.
Στον 2ο όροφο αριστερά από την πέτρινη σκάλα υπάρχουν δύο δωμάτια. Το πρώτο δωμάτιο (ο οντάς) είναι μεγάλο, με μπάσια (κρεβάτια φτιαγμένα από ξύλο καρφωμένα στο πάτωμα )` είναι φωτεινό και έχει ωραία θέα αφού από εκεί φαίνεται το όρος Μιτσικέλι και  δρόμος που οδηγεί σε άλλα χωριά του Ζαγορίου . Το δεύτερο δωμάτιο (το μυστικό) έχει ξύλινο πάτωμα, σκαλιστό ταβάνι και ωραία διακόσμηση.
Δεξιά από τη σκάλα έχει ένα δωμάτιο (το ορεινό) άνετο, ζεστό, με ωραία θέα` βλέπει στο όρος Γραδίστα
Είναι ένας παραδοσιακός ξενώνας που  λειτουργεί όλο το χρόνο, προσφέρει πρωινό, άνεση, ζεστασιά, οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η διαμονή σας στον Ξενώνα είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημειώσει για την επιλογή σας.


               
NewsLetter
Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας στείλτε μας το e-mail σας

Πληροφορίες
Χρήστες On-line: 21Weather by Freemeteo.com
 
Copyright © 2014 - Design by eurofasma.gr - Foto & Internet Services
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.